Uit agenda

Uit in Gasselte en omgeving! 


Zomerse buitendagen bij Het Boomkroonpad - t/m 31 augustus elke dinsdag en donderdag
In de zomervakantie zijn er extra veel buitendagen bij het Boomkroonpad. Doe samen met je kinderen een speurtocht door de bossen. Aansluitend maken je kinderen hun eigen voederhuisje of nestkastje, en breng je een bezoekje aan het Boomkroonpad. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Prijs: € 9,50 per kind (incl. bezoek Boomkroonpad). Leeftijd: vanaf 2 jaar.

Meer informatie: www.boomkroonpad.nl/acitiviteitenVakantiebraderie en vlomarkt in Borger, iedere vrijdag in augustus 2017
Een grote braderie en vlomarkt vanaf 11.00 uur in het drukbezochte vakantieplaats Borger.
Meer informatie:www.drenthe.nl/nl/evenementen-activiteiten

Preuvenement in Assen, 26 en 27 augustus 2017
Het Preuvenement is een creatief evenement met cabaret en muziek, allerlei workshops en lekker eten. Het is een evenement voor jong en oud.
Waar: in de Gouverneurstuin. Meer informatie www.preuvenementassen.nl 

 

Overdekte (rommel)markt in Valthermond, iedere zaterdag en zondag in augustus 2017
Elke zaterdag van 10:00-16:00 uur en elke zondag van 10:00-17:00 uur geopend. Entreeprijs vanaf 13 jaar € 1,00 incl kopje koffie/thee
Meer informatie: www.drenthe.nl/nl/evenementen-activiteiten

 
Wandeling Eten uit de Natuur in Borger, woensdag 23 augustus 2017
Paardenbloemen, madeliefjes of hondsdraf op je bord? Ze zijn lekker en gezond. Ga mee op pad en leer welke planten uit de natuur eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken. We maken een wandeling rondom Borger en drinken na afloop een kopje koffie of thee bij de Kaasbank. En genieten van een heerlijk stukje kaas met wildplukgelei. Aanmelden verplicht.
Meer informatie: www.bloemenpad.nl
 

Nacht van de Vleermuis in Drouwen, zaterdag 26 augustus 2017
Eerst is er een uitgebreide presentatie over het leven van de vleermuis. Daarna mag u met de boswachter van Staatsbosbeheer naar buiten, op zoek naar…. Vleermuizen!
Opgave verplicht. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug

Volle maan Wandeling in Drouwen, woensdag 6 september 2017
Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes dwars door het bos geleid. Verder loop je langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide. Eerst nog in de schemer, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn!
Opgave verplicht. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug

De Lente van Drenthe

Van harte welkom bij Camping De Lente van Drenthe gelegen op de Drentse Hondsrug. Een heerlijke plek voor een gezellige vakantie. De ruim opgezette camping is ideaal voor actieve kampeerders en voor gezinnen met jonge kinderen. Naast kamperen kan je ook overnachten in een luxe Safaritent.

Ontdek de camping

Omringd door natuur

De Lente van Drenthe ligt aan de rand van boswachterij Gieten - Borger. Vanaf het park is de omgeving goed te verkennen per fiets of te voet. Zo zie je iedere dag een ander gebied: bossen, heide, de Hunzevallei of het Nationaal Park de Drentsche Aa.

Ontdek de omgeving 

 

Actieve Vakantie

De diverse wandel-, ATB-en fietsroutes, die vanaf de camping starten zijn ideaal voor een actieve vakantie. Voor groepen kan Drenthe Xperience sportieve arrangementen samenstellen, zoals gps tochten, atb clinics of vlotbouwen. Drenthe Xperience is een professioneel outdoor bedrijf gevestigd op De Lente van Drenthe.

Ga naar Drenthe X-perience