Cultuur en natuur

Natuurlijk en cultuurrijk Drenthe

De omgeving van De Lente van Drenthe is ideaal om per fiets of te voet te ontdekken. Door de goede ligging van de camping, zie je iedere dag een ander gebied. Maak een fietstocht door het Nationaal Park De Drentsche Aa, met zijn meanderende wateren of bezoek een van de leuke dorpjes in de omgeving, zoals Borger of Orvelte.

Liever te voet, vanaf de camping starten verschillende wandelroutes door het bos. Of ga op stap met een gids van het Nationaal Park, de gidsen kennen de mooiste plekjes van de omgeving.
Nabij de camping ligt het Boomkroonpad, een pad door de toppen van de bomen en een informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Vanaf het Boomkroonpad kan je deelnemen aan een van de georganiseerde wandelingen, zo ontdek je iedere dag weer iets nieuws.

Nationaal Park De Drentsche Aa

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.
www.drentscheaa.nl

Balloerveld

Het Balloërveld is 367 hectare groot en bestaat voor het grootste deel uit heide en vergraste heide. De schaapskudde begraast de heide weer sinds 1981. De herder geeft op een informatiepaneel aan waar en wanneer de kudde graast. Het hele terrein is opengesteld voor het publiek.

Hunzevallei

De Hunze is de rivier die dwars door De Hunzevallei loopt. Er zijn vele sporen uit het verleden terug te vinden in De Hunzevallei. Door de ontginning begonnen lange, rechte lijnen het beeld van De Hunzevallei te domineren.

Geopark De Hondsrug

Geopark De Hondsrug vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe. Hoe het ijs hier 150 duizend jaar geleden over het land schuurde en alles plat walste wat op zijn weg kwam. Hoe ijs en smeltwater het landschap kneedden en boetseerden tot heuvelruggen en beekdalen. Kom Geopark De Hondsrug zelf ontdekken. Ontdek het gebied per fiets of te voet.

www.geoparkdehondsrug.nl

 

 

 

 

De Lente van Drenthe

Van harte welkom bij Camping De Lente van Drenthe gelegen op de Drentse Hondsrug. Een heerlijke plek voor een gezellige vakantie. De ruim opgezette camping is ideaal voor actieve kampeerders en voor gezinnen met jonge kinderen. Naast kamperen kan je ook overnachten in een luxe Safaritent.

Ontdek de camping

Omringd door natuur

De Lente van Drenthe ligt aan de rand van boswachterij Gieten - Borger. Vanaf het park is de omgeving goed te verkennen per fiets of te voet. Zo zie je iedere dag een ander gebied: bossen, heide, de Hunzevallei of het Nationaal Park de Drentsche Aa.

Ontdek de omgeving 

 

Actieve Vakantie

De diverse wandel-, ATB-en fietsroutes, die vanaf de camping starten zijn ideaal voor een actieve vakantie. Voor groepen kan Drenthe Xperience sportieve arrangementen samenstellen, zoals gps tochten, atb clinics of vlotbouwen. Drenthe Xperience is een professioneel outdoor bedrijf gevestigd op De Lente van Drenthe.

Ga naar Drenthe X-perience