Sportief

Camping De Lente van Drenthe is de perfecte startpositie voor een actieve vakantie.

Op deze pagina vind je onze tips.

Mountainbiken
Vlak naast de camping start de mountainbikeroute die bekroond is tot de mooiste van Nederland. De route is 29,5 km lang en leidt je door bos, over heide, langs het water en door weilanden. De route gaat over de Hondsrug, die je herkent door de heuvels en glooiingen.

Hardlopen
In de bossen van Gasselte hoef je nooit dezelfde hardlooproute te lopen. De paden door het bos leiden je langs het helderblauwe water, waar je prachtige uitzichtpunten hebt. Onze favoriet is de route van 5 km om zwemplas het Gasselterveld heen.

Suppen en kanoën
Verken de omgeving eens vanaf het water. Bij DX Adventurepark (500 m vanaf de camping) zijn sups en kano’s te huur om het helderblauwe water van de voormalige zandafgraving Gasselterveld te verkennen. Reserveren kan in de receptie van de camping of bij DX Adventurepark.

Paardensport
Met meerdere ruiterpaden is de camping de perfecte uitvalsbasis voor elke paardenliefhebber. Op 2,5 km afstand van de camping vind je manege Gasselte, waar dagelijks bosritten worden georganiseerd. De manege biedt ook de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen op vakantie en bij hen te stallen vanaf € 10,00 per nacht.

Golf
Net voorbij Gasselte kan je bij golfclub de Semslanden zelfstandig golfen of deelnemen aan lessen en clinics. De Semslanden beschikt over een 18 holes baan die door de gunstige ligging op de Hondsrug bijna altijd bespeelbaar is.

Fietsen

Fietsen


De omgeving van Gasselte leent zich perfect voor kilometers fietsplezier! Fiets door nationaal park de Drentse Aa, het Andersche diep, het Baloërveld en Drouwenerzand. Fiets over heidevelden, door het bos en gezellige brinkdorpen in de omgeving.

Met de fietsknooppuntkaart fiets je een eigen route door Drenthe. De dames van de receptie helpen je graag bij het uitstippelen van een route door deze prachtige omgeving, ze kennen de omgeving goed en weten alle leuke bezienswaardigheden te vinden.

Fietsverhuur
Op de camping kun je kinder-, heren-, en damesfietsen huren. In het hoogseizoen is de fietsverhuur elke ochtend geopend van 9.30 tot 10.30 uur. In het laagseizoen is de fietsverhuur alleen in het weekend geopend van 9.30 tot 10.30 uur.

Mountainbiken
Vlak naast de camping start de mountainbikeroute die bekroond is tot de mooiste van Nederland. De route is 29,5 km lang en leidt je door bos, over heide, langs het water en door weilanden. De route gaat over de Hondsrug, die je herkent door de heuvels en glooiingen.

Wandelen


In de directe omgeving van de camping zijn prachtige wandelroutes te vinden. Korte wandelroutes van één uur tot meerdaagse wandelingen. Ontdek de omgeving te voet en geniet van de natuur.

De dames van de receptie kunnen je adviseren over de verschillende routes in de omgeving, ze kennen de omgeving goed en vertellen er graag over.

Wandel bijvoorbeeld de route Beek en bos van 14 km. Deze route leidt je langs alle elementen van het typische Drentse landschap. Je wandelt langs keienwegen, heidevelden, vennen, grafheuvels en hunebedden. Volg de oranje routepaaltjes voor een stevige afwisselende wandeling door de uitgestrekte bossen in de omgeving.

Wandelen
Makkelijk en snel online reserveren!