Ga er veilig op uit

De camping is gesloten, maar in Drenthe is er altijd iets te beleven, ook nu! In de omgeving zijn ondernemers creatief en hebben ze manieren bedacht om in de anderhalve meter samenleving en in navolging van de laatste maatregelen hun diensten aan te bieden. Op deze pagina geven wij tips over wat je allemaal kunt doen in Drenthe, in de omgeving van Gasselte. Heb je zelf iets gezien waar je veilig naartoe kunt en graag wil delen? Mail je tip naar info@delentevandrenthe.nl.

robi hood ribhouse

Robin Hoods Rib House

Eten bij Robin Hood Ribhouse in Drouwen is een feestje, en vanaf nu haal je dat feestje in huis. Rij door de Middeleeuwse, volledig gethematiseerde Drive Thru! 

eco chopper

Eko Tours

Voor stellen en gezinnen is het mogelijk om Drenthe 100% elektrisch te verkennen met Eko Tours. Met Eko Tours ga je met een gids buiten de reguliere paden op verkenning. Ga je liever zelf op pad? Ga dan voor een tour met Eko Choppers. Deze elektrische scooters zijn voor maximaal 4 personen per groep te huur. 

joytime

Joytime Grolloo

Klimpark Joytime in Grolloo is geopend voor een avontuurlijke dag op grote hoogte. Reserveer vooraf je plekje. Het terras is gesloten, maar koffie to go is verkrijgbaar!

appelgebak simons doetinchem

Bistro Luf

Bistro Luf in Gasselte laat je thuis genieten van hun lekkers met een uitgebreid afhaalmenu. Woon je binnen 15 km van het restaurant? Dan is naast afhalen ook bezorgen een optie.

blog wildlands 2

Wildlands Adventure Zoo

Bij een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen is het verplicht om vooraf je kaart en tijd te reserveren. Vergeet niet je mondmasker mee te nemen, want in alle binnenruimtes moet je 'm op.

speelbos lorken

Speelbos Lorken

Onderdeel van Buitencentrum Boomkroonpad is speelbos Lorken, waar je naar hartenlust kan klimmen en klauteren. Het speelbos is vrij toegankelijk en startpunt van meerdere wandelroutes. 

Drouwenerzand

Drouwenerzand

Met je vooraf gereserveerde ticket kan je naar All-in attractiepark Drouwenerzand in Drouwen. Ben je 13 jaar of ouder, neem dan wel je mondmasker mee voor binnenruimtes. 

boomkroonpad2 v2

Buitencentrum Boomkroonpad

Wandel door de boomtoppen bij Buitencentrum Boomkroonpad. Reserveer vooraf je ticket en je tijd. Leef je voor of na de activiteit uit in Speelbos Lorken of loop één van de wandelroutes door het bos. De routes starten aan het einde van het Boomkroonpad. 

kabouterpad

Het kabouterpad

Voor kinderen tussen 3 en 7 jaar start bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen het kabouterpad. Met eigen kaboutermuts kunnen de kleintjes de route lopen en opdrachten doen. Dit pad kan alleen in familieverband gelopen worden en hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. 

steenmannetje

Steenmannetje fietsroute

Klaar voor avontuur? Pak je fiets en ga mee met het Steenmannetje! Download gratis de Steenmannetje op fietse-app en fiets één van de 5 kinderfietsroutes door de gemeente Aa en Hunze.

Hunebed 03

Hunebed fietsroute

Vanaf het Hunebedcentrum in Borger start een nieuwe fietsroute die langs maar liefst 11 hunebedden gaat! De route is 25 km lang en te downloaden op de site van het Drents Landschap. Ook bij het Hunebedcentrum is de kaart van de route verkrijgbaar. 

Vakantie 2021 boeken?

Wil jij in 2021 genieten van een actieve strandvakantie in Drenthe? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op familiecamping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos, met voldoende afstand kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin, allen voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Zien we jou volgend jaar?

Makkelijk en snel online reserveren!