Kom zorgeloos kamperen!

Ondanks dat Fonzy je dolgraag begroet met een high five en we de gezelligheid in het toiletgebouw liever niet missen, geloven wij erin dat we jou met voldoende afstand ook een topvakantie kunnen bezorgen. Op deze pagina lees je wat we in de zomer van 2020 net even anders deden voor jouw verblijf.

Sanitaire voorzieningen


Vanaf maandag 15 juni zijn onze sanitaire voorzieningen weer geopend. Om iedereen veilig gebruik te laten maken van de faciliteiten hebben we hier maatregelen getroffen en een paar regels opgesteld:

 • Ga altijd alleen naar toiletgebouw, met uitzondering van kinderen tot 8 jaar. Zij mogen naar het toiletgebouw onder begeleiding van een volwassene
 • Hou je bezoek zo kort mogelijk
 • Was zoveel mogelijk af bij je eigen plek, we hebben hiervoor een watertappunt in het gebouw
 • Vermijd drukte en piekmomenten

In het gebouw staan desinfectiemiddelen en we doen extra schoonmaakrondes. Aan de buitenkant hebben we vier verwarmde buitendouches gerealiseerd zodat je in zwemkleding kunt douchen zonder het gebouw in te moeten. 

Sanitaire voorzieningen
DX Adventurepark

DX Adventurepark


Sta je minimaal 5 nachten op de camping, dan is een bezoek aan het aquapark van DX Adventurepark inclusief. Vanaf 1 juli is het waterpark geopend. Om iedereen veilig te laten genieten van alle waterpret nemen we speciale maatregelen. Vooraf reserveer je je kaartje bij de receptie van de camping door de dag van te voren tussen 16.00 en 18.00 uur te bellen naar 0599 564 333. Wij sturen het ticket per mail toe waarmee je zelf op jouw gereserveerde tijdstip naar DX Adventurepark gaat. 

Om naar het aquapark te gaan dien je een zwemdiploma te hebben en minimaal 6 jaar te zijn. Kinderen tussen 6 en 9 jaar gaan altijd samen met een volwassen begeleider op het waterpark. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen zelfstandig op het water. In verband met het coronavirus zijn we genoodzaakt om te werken met stipte tijdsblokken. Je dient een half uur voor de activiteit  bij de kassa van DX te zijn, een half uur na de activiteit moet je het park weer verlaten. 

Recreatieteam en activiteiten


Onze vrienden Fonzy, Lente en Sem hoef je dit seizoen niet te missen. In aangepaste vorm verzorgt het recreatieteam in de zomervakantie een vol activiteitenprogramma, met net zoveel gezelligheid als ieder jaar, maar nu met 1,5 meter afstand voor de ouders. Voor kinderen tot 18 jaar is onderlinge afstand niet nodig. Het recreatieprogramma vind je aan de buitenkant van de centrale gebouwen en op onze camping app.

Recreatieteam en activiteiten
Zwemmen

Zwemmen


Vanaf de receptie loop je in 5 minuten naar het strand van zwemplas het Gasselterveld en het Nije Hemelriek. Liever afkoelen op de camping? Dat kan in ons openlucht zwembad. Zwemmen kan op reservering via de Lente van Drenthe app. We volgen hierbij de maatregelen van protocol Verantwoord Zwemmen:

 • Het betreden van het zwembad kan alleen op reservering via deze app, hier kies je een tijd.
 • Er mag een maximaal aantal personen tegelijk naar het zwembad, vol = vol.
 • Reserveren kan 1x per dag, meerdere reserveringen worden verwijderd
 • Voor het zwemmen haal je je bandje bij de receptie
 • Is je tijd voorbij, verlaat dan het zwembadterrein, ook de ligweide.
 • Omkleden en douchen doe je bij je eigen kampeerplek
 • Ga je zitten? Neem plaats op een eigen meegebrachte handdoek
 • Haakjes zijn niet beschikbaar, neem een tas mee om je eigen spullen in te doen.
 • 13+ (dus ook volwassenen) mag niet in het peuterbad. Ook niet met baby of dreumes.
 • Maak zoveel mogelijk gebruik van eigen sanitaire voorzieningen.
 • Houd 1,5 meter afstand van mensen buiten je eigen huishouden, dit geldt niet voor kinderen onder de 13.

Vakantie 2021 boeken?

Wil jij in 2021 genieten van een actieve strandvakantie in Drenthe? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op familiecamping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos, met voldoende afstand kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin, allen voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Zien we jou volgend jaar?

Makkelijk en snel online reserveren!