Veelgestelde vragen

Mag je kamperen met hond?
Ja! Je mag kamperen met de hond op onze camping. Honden zijn welkom op alle kampeerplaatsen en in 3 van de 10 safaritenten. In andere accommodaties zijn huisdieren niet toegestaan. Kom je kamperen met je hond? Meld hem vooraf aan bij het reserveren.

Is er zwemgelegenheid voor honden?
Ja, aan de Nijslootsweg bij Gieten is een zwemplas waar honden mogen zwemmen. Dit is ongeveer 20 minuten lopen vanaf de camping. De stranden en het water van zwemplassen ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld zijn voor honden verboden terrein. 

Is er een restaurant aanwezig op de camping?
Tegenover de receptie vind je ons restaurant Koerscafé Gasselte. Hier ben je dagelijks welkom voor koffie, lunch en borrel. Naast het restaurant is er een snackbar waar in weekenden en vakanties patat, snack en ijs afgehaald kan worden.

Mag de auto bij de kampeerplaats blijven staan?
Ja, er mag maximaal 1 auto bij de kampeerplaats blijven staan. Voor extra auto’s is plaats op de parkeerplaats buiten de slagboom

Wanneer is DX Adventurepark geopend?
DX Adventurepark is vanaf 19 mei 2023 tot begin september geopend. Buiten vakanties is het park geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Tijdens vakanties is het park dagelijks geopend, mits het weer het toelaat. Bekijk de openingstijden op www.dxadventurepark.nl.

Kan ik met een groep komen kamperen?
In het voor- en naseizoen is het in overleg mogelijk om met een groep naar de camping te komen. In de maanden juli en augustus nemen wij geen groepsboekingen aan. Onder een groep verstaan wij mensen uit meer dan twee verschillende huishoudens.

Voor welke doelgroepen worden er activiteiten georganiseerd?
In de vakanties organiseert het recreatieteam activiteiten voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Onze speeltuinen zijn ingericht voor dezelfde leeftijdsgroep. Daarnaast hebben we in het Koerscafé een boulderhal waar kinderen tot 11 jaar kunnen klimmen. Voor oudere jeugd worden er geen activiteiten georganiseerd, ook is er geen jeugdhonk, bar en disco. 

Geldt er een nachtklok?
Tussen 23.00 uur en 7.00 uur geldt er een absolute nachtrust. Dit houdt in dat het op de hele camping stil moet zijn. 

Mag er een partytent bij mijn plek staan?
Nee, het opzetten van partytenten is niet toegestaan, ook niet wanneer je reservering bestaat uit meerdere plekken naast elkaar. 

Mag er iemand komen logeren?
Logees zijn van harte welkom. Ze dienen zich vooraf te melden bij de receptie. Het overnachtingstarief voor een logee is €4,10 per nacht. Dit is exclusief de toeristenbelasting.

Is langverhuur mogelijk?
Nee, in alle verhuuraccommodaties, ook van particulieren mag je maximaal 3 weken verblijven. 

Wat voor soort koffiezetapparaat staat er in de verhuuraccommodaties?
In de verhuuraccommodaties staat een filterkoffie koffiezetapparaat.

Is er bedlinnen voor het babybedje?
Er is geen bedlinnen aanwezig voor het babybedje in de verhuur accommodaties, neem deze zelf mee. Het babybedje dat aanwezig is, is een standaard campingbedje. 

Mogen we barbecueën?
Barbecueën is toegestaan, mits de barbecue minimaal 30 centimeter van de grond staat en er een emmer zand of water in de buurt staat. Bij extreme droogte kan het voorkomen dat er een barbecueverbod wordt ingevoerd, dit wordt kenbaar gemaakt bij de receptie en op onze camping app. Vuurkorven en open vuren zijn niet toegestaan.

Hoe laat mogen we aankomen en hoe laat moeten we vertrekken?
Kom je kamperen? Dan mag je aankomen vanaf 13.00 uur en dien je op de laatste dag te vertrekken voor 12.00 uur. Huur je een accommodatie? Dan ben je vanaf 15.00 uur van harte welkom om in te checken, en dien je voor 10.00 uur de accommodatie te verlaten.

Is het mogelijk om eerder te arriveren of later te vertrekken?
Een vroege aankomst of late uitcheck kan niet vooraf gereserveerd worden, maar je mag altijd ’s ochtends bellen of de kampeerplaats of accommodatie al vrij is. Wanneer dat het geval is, ben je van harte welkom om eerder te arriveren. Ook mag je op de dag voor vertrek informeren naar de beschikbaarheid van een Lazy Day. Hierbij houden we de plaats, mist beschikbaar, tot 16.00 uur voor je gereserveerd. De kosten hiervoor bedragen voor een kampeerplek €15,00 en voor een accommodatie €30,00.

Kan ik ook inchecken buiten de openingstijden van de receptie?
Ja, dit is geen probleem. Wanneer je na de sluitingstijd van de receptie arriveert, laat dit dan vooraf (per mail of telefoon) aan ons weten. Wij zorgen ervoor dat je welkomstpakketje klaarligt in het Koerscafé, of komen naar je toe wanneer je arriveert. Bij aankomst graag bellen naar 0599 - 564 333.

Kan ik voorkeur aangeven voor een kampeerplek of accommodatie?
Het is mogelijk om een voorkeur aan te geven bij het reserveren. De kosten voor het reserveren van een plaats met voorkeur zijn €25,00 per reservering.

Wat is de betalingstermijn?

25% aanbetaling binnen 14 dagen na het reserveren
25% aanbetaling 2 maanden voor aankomst
50% aanbetaling 1 maand voor aankomst

Kan ik mijn vakantie annuleren?
Mocht je onverhoopt jullie vakantie moeten annuleren, dan hanteren wij de algemene voorwaarden zoals opgesteld door de RECRON. Voor kamperen gelden andere voorwaarden dan voor huren. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Heb jij een andere vraag?


Neem contact met ons op via info@delentevandrenthe.nl of bel naar 0599 - 564 333.

Heb jij een andere vraag?

Boek nu jouw vakantie!

Ben jij klaar voor een heerlijke strandvakantie of ben je op zoek naar een sportieve vakantiebestemming in de Drentse bossen? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op camping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin.

Makkelijk en snel online reserveren!