Winter wandeltips in Drenthe

Winter wandeltips in Drenthe


07 januari 2022

Het campingseizoen is nog niet geopend, maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven is in de buurt van onze camping. Ga eropuit en geniet van het frisse winterweer in ons mooie Drenthe. Wij hebben voor jou alvast 5 winterse wandeltips in Gasselte en omgeving voor je op een rij gezet.

  1. Loop het Peuzelpad

Op het moment van typen zitten we in een lockdown en daar spelen ondernemers Brasserie Flair, Robin Hood Ribhouse en Eetcafé Alinghoek op in met hun Peuzelpad! Je loopt een mooie route tussen Gasselte en Drouwen, grenzend aan natuurgebied Drouwenerzand en tussen het wandelen door krijg je van de ondernemers iets lekkers om op te peuzelen. De route is ongeveer 5 km en je wandelt in je eigen tempo. Wel is het nodig om vooraf je Peuzelpadticket te reserveren, dat kan op peuzelpad.nl

 

  1. Ga met een knapzak op pad!

Een paar kilometer verderop biedt bakker Joost in Odoorn knapzakken aan om mee te nemen tijdens je wandeling. In de buurt van de bakkerij starten verschillende routes die je kunt lopen en voordat je start haal je bij bakker Joost je knapzak. Wat je in je knapzak wilt bepaal je vooraf zelf op zijn website. Ook kan je hier alvast informatie vinden over de verschillende routes. Joost maakt de knapzakken niet alleen in tijden van lockdown, maar het hele jaar!

  1. Ga wandelen bij het Boomkroonpad

Het boomkroonpad zelf is op dit moment gesloten, maar dat geldt niet voor de wandelroutes die daar starten. Vanaf het boomkroonpad starten 5 wandelroutes. Je kunt kiezen uit een route van 3 km, een van 4 km, een van 4,5 km en langere routes van 8 en 16 km. Gaan er kinderen mee? Dan kunnen zij zich uitleven in de grote natuurlijke speeltuin die je bij de start van de routes vindt. Ook is er voor de allerkleinsten een kabouterpad. Als alles weer open is kan je hiervoor bij het bezoekerscentrum een muts en opdrachten halen.

 

  1. Ontdek de winterse kant van het Gasselterveld

Veel wandelaars trekken met zomers weer naar waterrijke plekken, maar ook in de winter kan je goed vertoeven bij het Gasselterveld. De bomen zonder bladeren zorgen ervoor dat je nu extra ver het bos in kunt kijken en geven een ruig en winters gevoel. Het helderblauwe water is in de winter net zo indrukwekkend als zomers. Zodra de horeca weer open mag kan je bij Koerscafé Gasselte opwarmen met warme choco bij de haard.

 

  1. Struin over het Balloërveld

Het Balloërveld is aan het einde van de zomer een trekpleister vanwege de helderpaarse heide die daar dan bloeit, maar ook in de winter kan je er heerlijk wandelen. Het bijzondere aan het Balloërveld is de enorme wijdte. Het landschap wordt als typisch Drents gezien, ondanks dat de bossen er ontbreken. En als je geluk hebt, spot je de herder met haar schaapskudde. Bij de schaapskooi kan je parkeren, hier kan je ook met het routebord jouw route bepalen.