Tips voor waterpret!

Tips voor waterpret!


11 juli 2022

Tips voor waterpret tijdens je vakantie!

Hup! Plons het water in! Wat is er leuker dan afkoelen in het water tijdens een zonnige zomer? Spetter de ander nat en ga zwemmen in het zwemmeer. Wij hebben de leukste wateractiviteiten in de buurt van onze camping voor je op een rijtje gezet.

Zwemmen
Als je wil gaan zwemmen, heb je keuze uit spetterplezier in het buitenbad op Camping De lente van Drenthe of chloorvrij afkoelen in het verfrissende meer. Het buitenbad op de camping is 1.40 meter diep en 25ᵒC. Daar kan je elke ochtend even een paar baantjes trekken, of een heleboel natuurlijk. Kleine kinderen kunnen spetteren in het peuterbad, het bad is 40 cm diep. Op loopafstand van de camping zijn 2 zwemplassen het Gasselterveld en het Nije Hemelriekje met een groot zandstrand. Wanneer heb jij voor het laatst een sprong in het water gemaakt?

Overdekt zwemmen
Kan jij geen genoeg krijgen van zwemmen op de camping en bij het zwemmeer? Ga zwemmen in het subtropische zwem- en saunaparadijs De Bonte Wever in Assen of Tropiqua in Veendam. Glij van de vetste glijbanen en kom tot rust in de sauna.

Suppen
Verken de omgeving eens vanaf het water en huur een SUP op de camping. Een Stand Up Paddleboard, ook wel SUP, is het ideale vervoersmiddel voor een rustige tocht over het water. Maar let op, om vooruit te komen moet je wel je evenwicht kunnen bewaren, want anders houd je het niet droog. Maak al suppend een geriusloze en onvergetelijke tocht over het helderblauwe water van het Gasselterveld. Wij verhuren 1-persoons SUP boards en een familie SUP waar je met maximaal 4 personen tegelijk op 1 SUP kan. Hoe stoer is dat!

Kano varen
Hou jij het liever droog? Huur dan een Canadese 2- of 3-persoons kano. Na een korte peddelinstructie ga je zelfstandig varen over het meer. Neem bijvoorbeeld je eigen picknickmand mee voor onderweg en ga picknicken aan de overkant van het meer. Oja, je hebt bij kanovaren een grote kans op een droge overtocht, maar we garanderen natuurlijk niets!

Schansspringen
De echte daredavils kunnen schansspringen in DX Adventurepark. Leer schansspringen op hoog niveau onder leiding van een ervaren instructeur. In 1,5 uur tijd leer jij schansspringen op je eigen niveau. Daag jezelf uit, jump van de schans en maak jezelf trots!

Aquapark
Let’s Play! Trotseer de obstakels van het Aquapark, hilariteit gegarandeerd. Ga over het obstakel parcours, jump op de trampoline en laat je lanceren van de blob. Leef je uit op het aquapark en plons in het water.

TIP voor buiten de schoolvakanties:
Doordeweeks kan je zwemmen in het zwembad van Hof van Saksen, dit zwembad staat bekend om de vetste waterglijbanen. Ga van de allerlangste trechterglijbaan ter wereld of verbreek het snelheidsrecord van de speedslide. Volop waterpret en op slechts een kwartiertje rijden met de auto of een half uurtje fietsen vanaf de camping!