Tips voor een familieweekend in Drenthe

Tips voor een familieweekend in Drenthe


03 mei 2019

Organiseer jij een familieweekend, maar ontbreekt het aan inspiratie? Geen probleem, wij zetten in deze blog onze tips voor een familieweekend in Drenthe op een rij.

 

  1. Maak een kletspot

Tijdens een familieweekenden valt er altijd heel wat bij te kletsen. Maak van het kletsen een activiteit door ieder familielid anoniem op een briefje te laten schrijven welke belevenis of welk moment hij/zij het leukste en het minst leuk vond van het afgelopen jaar. Doe alle briefjes in een pot en haal één van de briefjes eruit. Lees hardop voor wat erop staat, en raad met de hele familie wie dit briefje heeft geschreven. Uitgekletst? Ga door naar het volgende briefje. De kletspot staat garant voor mooie verhalen en goede gesprekken.

 

  1. Ga gourmetten

Ben je met eigen vervoer en heb je genoeg ruimte voor een aantal gourmetstellen? Neem ze mee. Gourmetten is super gezellig en geschikt voor alle leeftijden. Geen ruimte voor de gourmetstellen? Geen probleem! In heel Nederland kan je tegenwoordig gourmetservice bestellen, inclusief gourmetstel en genoeg hapjes voor iedereen.

 

  1. Boek een groepsactiviteit

Geen zin of tijd om zelf activiteiten te organiseren? Laat de organisatie over aan een specialist. Logeer je in de buurt van Gasselte? Ga dan voor jouw activiteiten naar DX Adventurepark, waar je geheel verzorgt kunt deelnemen aan Expeditie Robinson, Bamboestieken en Highland games.

 

  1. Organiseer een groepsspel

In de winkels vind je tegenwoordig tal van groepsspellen. Het spel Weerwolven van Wakkerdam kan gespeeld worden met 8 tot 23 personen en de Grote Dalmutti met maximaal 10 personen. Naast deze spellen zijn er ook verschillende moordspellen op de markt. Sommige moordspellen duren 1 tot 2 uur, andere houden je het hele weekend zoet tussen de andere activiteiten door. Het moordspel is daarom erg leuk als rode draad van het weekend. Spelen jullie liever een luchtiger spel? Ga dan voor een grote familiequiz, Pim Pam Pet of Ik Hou van Holland.

 

  1. Ontbijt met pannenkoeken

Hoe krijg je iedereen op tijd aan tafel? Door te starten met een feestontbijt. Informeer vooraf bij jouw accommodatie hoeveel koekenpannen er zijn en neem eventueel extra mee. Kies een paar goede beslagmakers, tafeldekkers en pannenkoekbakkers en het feest kan beginnen. Een pannenkoekenontbijt is een vrolijke en actieve manier voor een leuke start van de dag. Groot voordeel: je hebt genoeg aan een grote kom beslag, suiker en stroop.

Geen inspiratie voor het maken van de kletspot?

Geen inspiratie voor het maken van de kletspot?


We hebben er eentje te leen staan in de spellenkast van de receptie!