Kom in actie tijdens je vakantie en zoek de hoogte op!

Kom in actie tijdens je vakantie en zoek de hoogte op!


31 juli 2021

Kom in actie tijdens je vakantie en zoek de hoogte op. Wij zetten in deze blog de leukste hoogtepunten in Drenthe voor je op een rijtje.

1. DX Adventurepark in Gasselte
De schans in DX Adventurepark is voor een echte adrenalinekick! Leer in 1,5 uur schansspringen van een ervaren instructeur. De hoogste schans is maar liefst 11 meter hoog. Daag jezelf uit, jump van de schans en maak jezelf trots!

2. Joytime klimpark in Grolloo
In het klimpark in Grolloo kan je 6 verschillende routes door het klimbos klimmen tot wel 10 meter hoog. Met maar liefst 76 hindernissen is het een uitdaging om over het parcours te gaan. De langste kabelbaan is 200 meter lang en gaat over het water naar de overkant.

3. Boomkroonpad in Drouwen
Beleef het bos eens vanuit een ander perspectief, wandel hoog door de boomtoppen over het Boomkroonpad. Het hoogste punt van het Boomkroonpad is de uitkijktoren van 22,5 meter hoog. De wandeling over het Boomkroonpad wandel je in ongeveer 30 minuten.

4. Poolshoogte uitkijktoren in Odoorn
Wil jij de omgeving eens bekijken van bovenaf? De uitkijktoren van Poolshoogte staat op een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De top van de uitkijktoren is 38 meter hoog waardoor je bijna tot in Duitsland kan kijken.

5. Col du VAM in Wijster
De VAM-berg is een nieuw fietsparcours met 3 klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 meter lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. De col du VAM is zo’n 48 meter hoog. Na de beklimming op de fiets heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kan niet met de auto op de VAM berg komen maar wel te voet of op de fiets.

6. Uitkijktoren onlanden in Peize
Bezoek de bijzondere uitkijktoren in natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden. Vanaf de parkeerplaats aan de Noorddijk in Peize loop je in zo'n kleine kilometer naar deze bijzondere uitkijktoren. Op ieder niveau van de toren heb je letterlijk een andere kijk op je omgeving. De uitkijktoren heeft 3 verschillende uitkijkpunten van 9, 20 en 25 meter hoog.

7. Klimtoren Excalibur in Groningen
Voor de echte waaghalzen is er de klimtoren Excalibur bij klimhal Bjoeks in Groningen. Deze klimwand kan je alleen beklimmen als je al klimervaring hebt. De toren is 37 meter hoog waarvan 11 meter overhang. Eenmaal boven aan de top heb je uitzicht over de stad Groningen.