Tip: Hunebed Highway

Tip: Hunebed Highway


29 januari 2019

Alle Nederlanders hebben wel eens gehoord van Hunebedden, maar heb je ze wel eens gezien? Ondanks dat er maar liefst meer dan 50 in Drenthe staan, zijn ze niet altijd makkelijk te vinden. Echter heeft de provincie een manier gevonden om de hunebedden meer in de spotlight te zetten.

Sinds de zomer van 2018 kent Drenthe officieel de Hunebed Highway. Langs deze weg die dwars door het Drentse landschap gaat vind je maar liefst 47 hunebedden. Wij hebben geluk, want de Hunebed Highway gaat vlak langs de camping, perfect om tijdens je vakantie op hunebeddenjacht te gaan.

huenebed highway blog

De Hunebed Highway is oorspronkelijk de provinciale weg N34 en ligt op de Hondsrug, tussen Emmen en Groningen. Op de helft van de route ligt Hunebedhoofdstad Borger, rond deze plek liggen veel hunebedden op korte afstand. Ook de grootste hunebed staat in Borger, deze is maar liefst 22 meter lang!

Wij hebben de Hunebed Highway getest, en met succes! Gewapend met een kaart waar de plaatsen van de hunebedden op staan, hebben we in één middag 7 hunebedden gespot. De andere 40 hunebedden bewaren we voor de volgende keer.

Wil je meer weten van hunebedden?


Bezoek het Hunebedcentrum in Borger op slechts 8,5 km vanaf camping de Lente van Drenthe.

Wil je meer weten van hunebedden?