Help! Regen op de camping

Help! Regen op de camping


12 maart 2019

Help! Regen op de camping

Niet alle Nederlandse zomers zijn zo zonnig als afgelopen jaar. Het risico dat het gaat regenen is groot. Daarom van ons een paar tips om je vakantie niet te laten verpesten door de regen.

Tip 1
Neem ducttape mee. Blijkt je tent toch niet helemaal waterdicht te zijn? Dan heb je in elk geval direct een noodoplossing om het droog te houden.

Tip 2
Span je tentzeil zo strak als maar kan, zodat de regen niet blijft liggen. Wanneer het tentzeil niet strak hangt, zorgt dit voor zware plassen water, wat kan leiden tot slijtage en lekkage in de tent. Wees verstandig, en neem altijd de tijd om het tentzeil goed op spanning te zetten.

Tip 3
Weet je vooraf dat er een regendag aankomt? Trek er dan op uit, bijvoorbeeld naar een stadje, een zwembad of een museum. Leuke regenuitjes in de buurt van de Lente van Drenthe zijn Plopsa Coevorden, Wildlands Emmen (deels overdekt) en trampolinepark Jumpstyle in Assen

Tip 4
Check het recreatieprogramma. Veel van de activiteiten die georganiseerd worden vinden buiten plaats, maar bij regen is er altijd een vervangend programma op een droge locatie.

Tip 5
Wees altijd voorbereid op regen. Pak voor iedereen dingen in die van pas komen bij een regendag, zoals (spelletjes)boeken, speelkaarten, tekenspullen of een puzzel. Met deze spullen houd je iedereen in elk geval een tijdje bezig. Geen plaats meer in de koffer? Leen een spel uit de spellenkast bij de receptie.

Tip 6
Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat. Dit zal de regen niet tegenhouden, maar met een goede schadeverzekering voorkom je paniek wanneer er een flinke hagelbui over de caravan waait. 

Benieuwd naar meer tips om eropuit te gaan als het regent?


Bekijk hier onze favorieten! 

Benieuwd naar meer tips om eropuit te gaan als het regent?