DIY: campingspellen

DIY: campingspellen


03 mei 2019

Heeft het recreatieteam een dagje vrij? Geen probleem, met deze Do-It-Yourself-spellen hoef je je niet te vervelen. De DIY: campingspellen zijn perfect voor op vakantie, want je hebt er bijna niets voor nodig. 

  1. Glow in de dark bowling

Nodig: flesjes met water, glowsticks, een bal

Iedereen weet hoe je moet bowlen, maar echt leuk wordt het pas in het donker. Om de flesjes stevig te laten staan vul je ze met water, doe een brandende glowstick in het flesje en draai de dop stevig dicht. Zet alle flesjes in de officiële bowlingopstelling, pak een bal en probeer ze om te rollen!

  1. Kaartenrace

Nodig: groot vierkant veld, 4 teams van minimaal 2 spelers, een kaartspel zonder jokers

Leg alle kaarten op de kop, door elkaar, in het midden van het veld. Elk team gaat in een hoek van het veld staan en kiest een van de symbolen harten, klavers, schobben of ruiten. Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk een set kaarten van één soort compleet te maken. Na het startsignaal mogen om de beurt teamleden naar het midden rennen en zonder te kijken een kaart mee terug nemen. Is het een kaart met jouw gekozen symbool? Dan leg je hem in de hoek en mag een volgend teamlid gaan rennen voor de volgende kaart. Is het een andere kaart? Geef hem door aan het volgende teamlid, die legt de kaart terug in de cirkel en neemt een nieuwe mee. Het team dat als eerste alle kaarten van hun symbool hebben verzameld en op volgorde legt, wint het spel.

  1. Waterpistool battle

Nodig: twee touwen, twee plastic bekertjes en twee waterpistolen

Prik in elke beker een gaatje en haal het touw hierdoorheen. Hang de touwen vervolgens naast elkaar op schouderhoogte van de deelnemers op. Heb je niets om de touwen aan op te hangen, zorg dan voor vrijwilligers die de touwen vast willen houden (pas op, je wordt nat!). Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk jouw beker aan de andere kant van het touw te krijgen door met een waterpistool in de beker te schieten. Een perfect spel voor een warme dag.

  1. Levend ringgooien

Nodig: zo veel mogelijk zwembanden

Verzamel zo veel mogelijk zwembanden en deelnemers voor dit hilarische spel. Hierbij ben jij zelf namelijk de stok waar de ‘ringen’ omheen gegooid moeten worden. Dit spel kan je doen met één of met meerdere vrijwilligers die stok willen staan. Speel je met meerdere ‘stokken’? Ken iedereen dan punten toe, hoe verder weg je de ring raak gooit, hoe meer punten de speler krijgt. Gegarandeerd plezier.

Heb jij nog meer leuke speltips?


Laat het ons weten, dan voegen we jouw tip toe!

Heb jij nog meer leuke speltips?