Tips: Wildlands Adventure zoo

Tips: Wildlands Adventure zoo


29 januari 2019

In de omgeving van de Lente van Drenthe zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een dagje uit. Veel van deze activiteiten kennen wij op ons duimpje en onze ervaringen delen wij graag. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar geven je wel een paar tips voor een optimale ervaring. Deze keer: Wildlands Adventure zoo in Emmen!

Pak die plattegrond!
De plattegrond is niet alleen ideaal om de route te bekijken, maar ook handig als programma. Op de plattegrond staat namelijk een overzicht van alle voorstellingen, presentaties en activiteiten die je op je pad tegen kunt komen. Ook staat hierop op welke tijdstippen bepaalde diersoorten het meest actief zijn. Super handig! Kijk dus voor je het park in rent, eerst op de kaart of er nog presentaties zijn die je graag wilt zien en stippel daarna pas de route uit.


Wildlands De Lente Van Drenthe 2

Leer Djembé spelen

Vlakbij het restaurant in gebied Sarenga wordt meerdere keren per dag de djembé bespeeld. Schuif aan en trommel lekker mee! Hebben pap en mam geen zin? Geen probleem, stukje verderop is een restaurant met groot terras en uitzicht over de savanne.

Ontdek Animazia
Ook als je geen kinderen hebt, kan je een kijkje in de binnenspeeltuin Animazia van Sarenga niet overslaan! Hier zie je namelijk een groot aquarium met schildpadden bij binnenkomst. Ook zijn er naakte molratten die door een buizenparcours kruipen en vind je op de bovenverdieping een lange wand met kleurrijke vissoorten. Zeker de moeite waard!

Ga de strijd aan in Tweestryd
Tweestryd is een achtbaan waar twee mijntreinen tegen elkaar de strijd aan gaan om als snelste weer terug te zijn. Tweestryd is super spannend en gaat behoorlijk hoog, maar gaat niet over de kop en de wachttijden zijn nooit lang. Daarnaast kan je van 20 meter hoogte uitkijken over de dierentuin, alleen voor dit uitzicht is een ritje al de moeite waard.

Ontmoet Jungle Jim
Wildlands heeft een bomvol programma met veel activiteiten en voorstellingen. Onze favoriet is Jims Jungleshowwaarin vogelkenner Jim vertelt en laat zien hoe hij overleeft nadat hij is neergestort in Jungola. Je ontmoet zijn dierenvrienden en helpt mee in zijn zoektocht naar de grootste vogel van de wereld.

En nog veel meer...

En nog veel meer...


Er is naast deze tips nog veel meer te beleven in Wildlands. Wil je meer informatie over Wildlands of een andere activiteit in de omgeving?

Kom langs bij de receptie, hier vertellen we graag meer van onze ervaringen.