7x de leukste spellen voor op vakantie

7x de leukste spellen voor op vakantie


02 februari 2021

Voor ons is de vakantie niet compleet zonder spelletjes, maar lang niet alle spellen zijn handig om mee te nemen of handig om te spelen op de camping. In deze blog vind je onze top 10 van favoriete spellen voor op de camping.

1. Qwixx

Qwixx is een nieuw dobbelspel, waarbij je met twee dobbelstenen zoveel mogelijk opvolgende getallen probeert te gooien. Kinderen hebben bij dit spel wel hulp nodig, maar voor tieners en volwassenen geeft dit spel heel veel speelplezier.

2. Reisbingo

Reisbingo werkt niet met cijfertjes en balletjes, maar met dingen die je kunt tegenkomen tijdens je vakantie. Op internet zijn super veel reisbingo’s te vinden, maar het allerleukste is om zelf een bingo te maken. Verdiep je van te voren in de omgeving. Bij een vakantie op de Lente van Drenthe kunnen Fonzy en een konijn op de bingo kaart! Maak voor iedereen die mee gaat op vakantie van te voren een bingokaart en spelen maar!

3. Pim Pam Pet

Iedereen kan meedoen aan pim pam pet. Pak een kaartje, draai een letter en roepen maar! Ben je op vakantie zonder kinderen? Geen probleem, er is ook een versie voor volwassenen.

4. Beverbende

Beverbende past in iedere tas en gaat lekker snel. Bij dit kaartspel moet je ervoor zorgen dat de bevers met zo weinig mogelijk punten voor je komen te liggen, twee problemen: je mag ze maar één keer zien en elke keer als je aan de beurt bent moet je wisselen. Het is tactisch en je hebt wat geluk nodig om te winnen, maar dat maakt het spel leuk voor alle deelnemers. 

5. Rummikub

Rummikub zit normaal gesproken in een gigantische doos, heel onhandig voor op vakantie. Er waren al een aantal ‘neppe’ versies op de markt in kleinere verpakkingen, maar nu heeft ook rummikub zelf een kleine etui voor op reis met stevige stenen en stevige bordjes om ze op te zetten, ideaal!

6. Machi Koro

De verpakking van dit spel is niet groot, maar je hebt wel een grote tafel (of vloer) nodig om dit te spelen. Met kaarten bouwt elke speler een zo groot en winstgevend mogelijke stad. Elke kaart staat voor een onderdeel van de stad en kan munten opleveren wanneer je een dobbelsteen gooit. Wie als eerste genoeg munten heeft verzameld wint het spel.

7. Halli Galli

Alle spelers leggen om de beurt een kaart neer. Zie je 5 dezelfde stukken fruit? Druk zo snel mogelijk op de bel! Ben je de snelste, dan krijg jij de kaarten en als je kaarten op zijn, ben je af. Dit spel is super snel en makkelijk. Zijn de kinderen nog erg klein? Ga dan voor Halli Galli junior, hierbij moeten de kinderen drukken zodra ze twee dezelfde clowntjes zien.