4x Waarom jouw volgende vakantie naar Drenthe is!

4x Waarom jouw volgende vakantie naar Drenthe is!


11 februari 2019

Onze favoriete vakantiebestemming is natuurlijk Drenthe en onze liefde voor deze provincie delen we graag. Daarom lees je in deze blog 4 unieke redenen waarom jouw volgende vakantie naar Drenthe is. 

 1. Er zijn hunebedden

Bijna iedereen weet wat een hunebed is, maar voor mensen die niet in Drenthe wonen, is de kans groot dat ze er nog nooit een hebben gezien. Deze grote imposante stenen bouwwerken uit te oertijd geven een magisch gevoel. Mocht je in Drenthe zijn, dan kan je er niet omheen en sinds de weg van Emmen naar Groningen de naam Hunebed Highway heeft, zijn de hunebedden helemaal niet meer te missen.

2. Je hoeft je in Drenthe nooit te vervelen

Op sportief gebied kan je je hart ophalen met de mooiste ruiterpaden en  wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Huur een sup of kano en ontdek de helderblauwe meren in de bossen. Op natuurlijk gebied heb je keuze uit meerdere natuurparken en bezoekerscentra. Tot slot zijn er veel dagattracties zoals Wildlands, attractiepark Drouwenerzand, het Drents Museum en hunebedcentrum in Borger.

Benieuwd naar evenementen in Drenthe? Check ze hier!

3. De mooiste sterrenhemel

Omdat Drenthe dunbevolkt is en weinig steden heeft, heb je ’s nachts een sterrenhemel zonder lichtvervuiling. Wil je echt veel sterren zien? Zoek dan op een heldere avond een open plek in de Drentse natuur en je hebt 100% kans op een adembenemend uitzicht.

4. Drenthe ontdek je zelf

Drenthe is een van de weinige provincies waar je prachtige plekjes in de natuur tegenkomt, zonder dat je jezelf een weg moet banen door andere liefhebbers. Hierdoor voelt het alsof je écht zelf de mooiste plekjes ontdekt, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Wil je wat hulp tijdens je ontdekkingsreis? Veel dorpen en natuurgebieden hebben infopunten waar ze je van de beste tips kunnen voorzien.

Wil je meer tips om de leukste plekken van Drenthe te vinden?


Kom langs bij de receptie, we delen graag onze ervaringen.

Wil je meer tips om de leukste plekken van Drenthe te vinden?