Veelgestelde vragen

Mogen er huisdieren mee naar de camping?
Huisdieren zijn van harte welkom op alle kampeerplaatsen en in 3 van de 10 safaritenten. In andere accommodaties zijn huisdieren niet toegestaan. Huisdieren dienen vooraf aangemeld te worden bij het reserveren. 


Is er zwemgelegenheid voor honden?
Ja, aan de Nijslootsweg bij Gieten is een zwemplas waar honden mogen zwemmen. Dit is ongeveer 20 minuten lopen vanaf de camping. De stranden en het water van zwemplassen ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld zijn voor honden verboden terrein. 


Is er een restaurant aanwezig op de camping?
In het voorjaar van 2021 openen wij Koerscafé Gasselte op de camping. Hier ben je dagelijks welkom voor koffie, lunch en borrel. Ook is er een snackbar op de camping van het afhalen van friet, snacks en ijs.


Mag de auto bij de kampeerplaats blijven staan?
Ja, er mag maximaal 1 auto bij de kampeerplaats blijven staan. Voor extra auto’s is plaats op de parkeerplaats buiten de slagboom.


Mag er iemand komen logeren?
Logees zijn van harte welkom. Ze dienen zich vooraf te melden bij de receptie. Het overnachtingstarief voor een logee is €4,10 per nacht. Dit is inclusief de toeristenbelasting.


Is langverhuur mogelijk?
Nee, in alle verhuuraccommdaties, ook van particulieren mag u maximaal 3 weken verblijven. 


Mogen we barbecueën?
Barbecueën is toegestaan, mits de barbecue minimaal 30 centimeter van de grond staat en er een emmer zand of water in de buurt staat. Bij extreme droogte kan het voorkomen dat er een barbecueverbod wordt ingevoerd, dit wordt kenbaar gemaakt bij de receptie en op onze camping app. Vuurkorven en open vuren zijn niet toegestaan.


Hoe laat mogen we aankomen en hoe laat moeten we vertrekken?
Kom je kamperen? Dan mag je aankomen vanaf 13.00 uur en dien je op de laatste dag te vertrekken voor 12.00 uur. Huur je een accommodatie? Dan ben je vanaf 15.00 uur van harte welkom om in te checken, en dien je voor 10.00 uur de accommodatie te verlaten.


Is het mogelijk om eerder te arriveren of later te vertrekken?
Een vroege aankomst of late uitcheck kan niet vooraf gereserveerd worden, maar je mag altijd ’s ochtends bellen of de kampeerplaats of accommodatie al vrij is. Wanneer dat het geval is, ben je van harte welkom om eerder te arriveren. Ook mag je op de dag voor vertrek informeren naar de beschikbaarheid van een Lazy Day. Hierbij houden we de plaats, mist beschikbaar, tot 18.00 uur voor je gereserveerd. De kosten hiervoor bedragen €12,50.


Kan ik ook inchecken buiten de openingstijden van de receptie?
Ja, dit is geen probleem. Wanneer je na de sluitingstijd van de receptie arriveert, laat dit dan vooraf (per mail of telefoon) aan ons weten. Wij zorgen ervoor dat je welkomstpakketje klaarligt bij de snackbar, of komen naar je toe wanneer je arriveert. Bij aankomst graag bellen naar 0599 - 564 333.


Kan ik voorkeur aangeven voor een kampeerplek of accommodatie?
Het is altijd mogelijk om een voorkeur aan te geven bij het reserveren. De kosten voor het reserveren van een plaats met voorkeur zijn €25,00 per reservering.


Wat is de betalingstermijn?

25% aanbetaling binnen 14 dagen na het reserveren
25% aanbetaling 2 maanden voor aankomst
50% aanbetaling 1 maand voor aankomst


Kan ik mijn vakantie annuleren?
Mocht je onverhoopt jullie vakantie moeten annuleren, dan hanteren wij de algemene voorwaarden zoals opgesteld door de RECRON. Voor kamperen gelden andere voorwaarden dan voor huren. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Heb jij een andere vraag?


Neem contact met ons op via info@delentevandrenthe.nl of bel naar 0599 - 564 333.

Heb jij een andere vraag?

Boek nu jouw vakantie!

Wil jij genieten van een actieve strandvakantie in Drenthe? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op familiecamping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos, met voldoende afstand kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin, allen voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. 

Makkelijk en snel online reserveren!