Waarom jij deze zomer een SUP nodig hebt!

Waarom jij deze zomer een SUP nodig hebt!


28 mei 2020

Op de camping en bij DX heeft het SUP virus ons bereikt. SUP staat voor Stand Up Paddling, wat wil zeggen dat je je voortbeweegt door staand te peddelen op een surfboard. Sinds twee jaar verhuren we vanuit de camping en DX SUPS en vanaf dag 1 zijn we al fan. De afgelopen tijd hadden we extra veel tijd om per SUP op ontdekking te gaan en inmiddels hebben wij de techniek onder de knie en er al heel wat kilometers op zitten. Wat we ons alleen nog afvragen is waarom we zo weinig andere suppers tegenkomen, daarom zetten wij voor je op een rij wat de voordelen zijn van het kopen van een SUP.

Ga erop uit wanneer je wilt
Koop een opblaasbare SUP en je kan suppen waar en wanneer je wilt. Een SUP word geleverd in een handige tas, met genoeg ruimte voor een pomp en een peddel waardoor je de SUP makkelijk verplaatst en overal mee naartoe neemt. Je pompt je sup op waar je parkeert, laat de tas met spullen achter in je auto en bent vrij om overal waar je wilt op ontdekking te gaan. Wij hebben inmiddels gesupt door de landerijen, over kanalen, door grote steden en zelfs door Giethoorn (aanrader nu er weinig toeristen zijn). 

Goed voor een strakke buik en flinke armspieren
Suppen is een laagdrempelige sport en met de juiste uitleg duurt het nooit lang voor je zelfstandig peddelt. Staand peddelen is niet moeilijk, maar wel een complete work-out voor je hele lichaam. Je traint je buikspieren, billen, rug, armen en schouders. Ook ben je voortdurend bezig met balans en als je het een beetje onder de knie hebt is het daarnaast een heerlijk relax moment voor je brein. Wil je even pauze? Dat kan overal want je SUP is stabiel genoeg om waar je wilt even te relaxen en bruin te bakken in de zon.

Ontdek bekende plekken vanaf het water
Het zien van je eigen woonplaats vanaf het water kan verrassend mooi zijn, maar ook nieuwe plekken ontdek je extra leuk vanaf de SUP. De binnenstad van Groningen heeft een indrukwekkende diepenring om het centrum. Op Sup2thepeople vind je de leukste SUP routes. Heb je zelf een mooie plek ontdekt? Dan kan je het via dit platform delen met andere liefhebbers. 

Altijd voldoende afstand
Suppen is een perfecte sport om uit te oefenen in de anderhalve meter samenleving. De boards zijn zo groot dat je met gemak afstand houd van anderen op het water. Omdat suppen een geluidloze sport is kan je onderweg zonder moeite bijkletsen.

Kortom: een SUP is precies wat je nodig hebt om de zomer door te komen. We kunnen nog wel honderd redenen verzinnen, maar we raden het aan om vooral zelf te ervaren. 

DX SUP shop en testcenter


Inmiddels zijn we behoorlijk getraind en mogen we ons vanuit DX Adventurepark een officieel SUP testcenter noemen. Bij ons testcenter geven we je advies over het gebruik van een SUP en alles wat daarbij hoort, ook kan je verschillende SUPs huren om te testen. Koop je na afloop een SUP, dan krijg je van ons je huurbedrag weer terug.

Benieuwd naar ons aanbod? Neem alvast een kijkje in onze online shop: DX SUP shop. Of volg ons op facebook en instagram.

DX SUP shop en testcenter