Thuisblijftips om de vakantie in huis te halen!

Thuisblijftips om de vakantie in huis te halen!


20 april 2020

Haal de vakantie in huis!

Voor velen worden de vakantieplannen voorlopig uitgesteld, of gaan ze misschien niet meer door. Een lang weekend kamperen met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren en lekker op vakantie in de meivakantie zit er misschien niet meer in. Toch wil dit niet zeggen dat je geen vakantie mag vieren. Daarom geven wij in deze blog tips om de vakantie in huis te halen!

Logeer in de woonkamer
Uit logeren gaan is momenteel geen optie, maar slapen op een andere plek natuurlijk wel. Maak een groot slaapfeest thuis en leg de matrassen eens in een andere kamer. Ga extra laat naar bed en ontbijt met verse broodjes, net als op de camping.

Of nog meer vakantiegevoel: test je tent of caravan in de achtertuin!
De kampeerspullen hoeven niet te verstoffen. Je kunt ze prima alvast testen! Doen alsof je op vakantie bent gaat veel makkelijker met een kampeermiddel. Dus zet alvast je tent op en pak je caravan in voor een minivakantie in de achtertuin!

Vergeet de vakantiespellen niet!
Wil je het echte vakantiegevoel? Speel dan je favoriete vakantiespellen. Doe een potje badminton, hou een beachball competitie en speel rummikub bij kaarslicht. Op vakantie speel je vaak spellen die je thuis niet zo gauw uit de kast pakt. Flesvoetbal en Kubb kunnen ook prima in je achtertuin of op straat, en zijn als je speelt met voldoende afstand helemaal coronaproof.

Haal je slippers uit de kast
Veel mensen pakken hun slippers pas bij het inpakken van de koffers. Zonde! Op je flip flops door het huis en met blote tenen in het gras geven een zomers gevoel en dat is perfect om in een vakantiesfeertje te komen.

Ga aan de slag met oude vakantiefoto’s
Vakantiegevoel krijg je gegarandeerd van vakantiefoto’s! Haal de vakantiekriebels in huis door aan de slag te gaan met oude vakantiefoto’s, bijvoorbeeld de foto’s van vorig jaar. Online zijn er allerlei mogelijkheden om je foto’s te verwerken in mooie collages of boeken, maar creatief knippen en plakken kan natuurlijk ook. 

Maak je eigen vakantieboek
Op vakantie wordt veel gepuzzeld en vakantie puzzelboeken zijn hartstikke populair, maar nu helaas nog niet op de markt. Verzamel puzzels uit boekjes, spelletjes, verhalen, kleurplaten en mooie plaatjes en maak daarmee je eigen vakantieboek. Zo ben je lekker creatief bezig met iets waar je nog lang plezier van hebt.

Bingewatch de Fonzy Vlogs
Kan je echt niet wachten om naar camping te gaan? Kijk dan de Fonzy Vlogs terug, waarin campingmascotte Fonzy van alles beleeft op De Lente van Drenthe. Wist je dat Fonzy al meer dan 40 vlogs heeft gemaakt over zijn campingavonturen? Bekijk ze hier.

Heb jij nog meer thuisblijftips?


Deel ze met ons door te mailen naar info@delentevandrenthe.nl.

Heb jij nog meer thuisblijftips?