Ga mountainbiken op de Hondsrug in Drenthe

Ga mountainbiken op de Hondsrug in Drenthe


14 december 2020

Spring op je mountainbike en cross door de bossen van de Hondsrug. Ga mountainbiken op de Hondsrug in Drenthe. De Hondsrug Big five zijn de 5 mountainbikeroutes die je hier in de omgeving kan fietsen. Het bijzondere aan deze routes is dat je ze kan combineren met elkaar door de verbindingsroutes. De verbindingsroutes zijn te herkennen aan de groene markeringen op de paaltjes. Hieronder zetten we de mountainbikeroutes op de Hondsrug in Drenthe voor je op een rijtje.

Mountainbikeroute Gieten-Gasselte
De ultieme kick voor fanatieke mountainbikes is het uitzicht van de mountainbikeheuvels bij het Gasselterveld. Vanaf de heuvels heb je prachtig uitzicht over het helderblauwe meer waar in de zomer veel gezwommen wordt. Deze mountainbike route is makkelijk in te korten en op te delen in 2 rondes halverwege de route. Neem een pitstop in Koerscafé Gasselte en ga na een lunch, snack of drankje weer op pad.
Afstand: 29,5 km
Hoogtemeters: 302 meter

Moutainbikeroute Exloo
Begin je mountainbikeroute bij het Drentse hunebed D31. Cross met je mountainbike over landbouwpaden, open vlaktes en een zandhelling. Verbeter je stuurtechnieken op het oude motorcircuit van 1,2 km en maak een paar extra rondjes over dit technische deel van de route. Deze mountainbikeroute is te herkennen aan de zwarte markeringen op de paaltjes.
Afstand: 37 km
Hoogtemeters: 181 meter

Mountainbikeroute Sleenerzand
Fiets bijna de hele route langs de rand van het bos, dit is om het wild in het midden van het bos alle rust te gunnen. Er is veel afwisseling tussen brede paden en technische singletracks. De route is te herkennen aan de rode markeringen op de paaltjes. De route heeft weinig hoogteverschil maar is door de technische singletracks en een gedeelte over een vlonderpad toch uitdagend. Halverwege de route kom je langs hunebed D49 en aan het einde kom je langs zwemplas De Kibbelkoele.
Afstand: 32 km
Hoogtemeters: 108 meter

Mountainbikeroute Anloo
Ga je mountainbiken in Drenthe? Rij dan met je mountainbike midden door het Balloërveld. In augustus extra mooi wanneer de heide in bloei staat. De route is te herkennen aan de zwarte paarkeringen op de paaltjes. De mountainbikeroute gaat voornamelijk over brede paden en bestaat voor 2/3 uit zandpaden en singletracks en voor 1/3 uit verharde en half-verharde paden.
Afstand: 39 km
Hoogtemeters: 89 meter

Montainbikeroute Emmerdennen
Ben jij niet bang om vies te worden? Met de modderspetters op je gezicht ga je over deze mountainbikeroute want de route kan erg nat zijn. Deze route bestaat uit 2 lussen: de Emmerdennenroute van 6 kilometer en de Valterbosroute van 14 kilometer. Ben jij een beginnende mountainbiker dan is deze route iets voor jou.
Afstand: 20 km
Hoogtemeters: 59 meter

Tip: Alle mountainbikeroutes op de Hondsrug vind je op www.mtbroutes.nl Op deze website staan alle routes met een beschrijving, de hoogtemeters, de afstanden en startpunten. Zo vind je altijd een route die bij jou past.

Koerscafé Gasselte, opent in voorjaar 2021


Wij zijn je startpunt, tussenstop en eindpunt. Bij Koerscafé Gasselte kan je lekker bijkomen van je tocht door de bossen en je fiets afspuiten op de afspuitplek. Maar ook als je geen fietstocht maakt, maar gewoon zin hebt in een goede lunch of fris biertje ben je van harte welkom.
www.koerscafegasselte.nl

Koerscafé Gasselte, opent in voorjaar 2021