Fiets erop uit en ontdek de Drentse Aa!

Fiets erop uit en ontdek de Drentse Aa!


18 januari 2021

Of je nu kiest voor een e-bike of een normale fiets, de natuur in het Drentse Aa gebied is erg afwisselend. De fietstocht door de bossen, heidevelden en langs de kronkelende Aa zal een blijvende indruk bij je achterlaten. Wist je dat je op sommige fietspaden zelfs een kudde schapen kan tegenkomen?

Pumptrack
Nieuw op Camping De lente van Drenthe is de pumptrack. Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. De baan is geschikt voor crossfietsen, mountainbikes, stuntstepjes en skateboards. Het is een super vette en uitdagende speelplek voor actieve kinderen en volwassenen. Crossfietsen en stuntstepjes zijn te huur op de camping.  

Mountainbiken
Van amateur tot professional heeft de omgeving een verleidelijk aanbod aan mountainbike routes. Vanaf de Camping fiets je zo binnen een paar minuten op één van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland. De mountainbikeroute Gieten-Gasselte is 29,5 km lang en is te herkennen aan de rode markeringen op de paaltjes. De route is bijna volledig onverhard en gaat door het bos, over de heidevelden en langs het water. De route kenmerkt zich vooral aan de afwisseling tussen brede zandpaden, de bochtige singletracks en de korte klimmetjes.

Racefietsen
Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Het fietsparcours op de Col du VAM in Wijster is in totaal 2100 meter lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Een leuke uitdaging voor elke sportieve fietser.

E-Bike
Altijd de wind in de rug op de e-bike. De e-bike is een comfortabele manier om de natuur te ontdekken met weinig inspanning. Fiets je eigen Hunebed Bikeway en bekijk de hunebedden in de omgeving. Wil je tijdens je vakantie een E-bike huren? Dan kan je het beste terecht bij: Egbert Egberts in Borger of Bike Assist in Gieten.

Koerscafé Gasselte
Op welke fiets je ook fietst, de koffie bij Koerscafé Gasselte staat klaar voor iedere avonturier. Wij zijn je startpunt, tussenstop en eindpunt. Maar ook als je geen fietstocht maakt, maar gewoon zin hebt in een goede lunch of fris biertje ben je van harte welkom.
www.koerscafegasselte.nl