Wat kan je doen op de camping?

Op de Lente van Drenthe is vervelen geen optie. Het hele seizoen kan je spelen in de binnenspeeltuin, dit is een Kids Boulderhal en crossen over de outdoor pumptrack. Vanaf juni plons je in ons openluchtzwembad op de camping en kan je een sprong van de schansen van DX Adventurepark wagen en tijdens alle vakanties staat het recreatieteam paraat met een bomvol activiteitenprogramma. Benieuwd naar nog meer avontuur? Lees dan verder.

Het recreatieteam is er in 2023 met Pasen, de Koningsweek en meivakantie (29 april t/m 7 mei), Hemelvaart, Pinksteren en in de zomervakantie (8 juli t/m 27 augustus).

Sport- en speelveld

Sport- en speelveld


Sinds het voorjaar van 2021 hebben we een nieuw sport- en speelveld voor eindeloos plezier. Roetsj van de kabelbaan, stunt op de stoere pumptrack en trap een balletje in de voetbalkooi. Voor jong en oud is het GAME ON. Of je liever een smash maakt op het beachvolleyveld of van de glijbaan glijdt, het maakt ons niet uit: als je maar in beweging bent. In het Koerscafé vind je onze sportuitleen. Heb je zelf geen basketbal of badmintonset meegenomen? Geen probleem! Die hebben wij voor je klaarliggen. Je vindt het nieuwe sport- en speelveld vlak naast het zwembad en achter het Koerscafé.

DX Adventurepark


In 10 minuten loop je vanaf de camping naar ons waterpark DX Adventurepark, aan de oever van zwemplas Gasselterveld. Waag een sprong van de schans, lanceer iemand op de blob of huur een SUP voor een relaxte tocht over het meer. Sta je minimaal 5 nachten op de camping? Dan mag je gratis op het aquapark en krijg je korting op de schansen en de SUP's. Reserveren voor DX Adventurepark doe je vooraf bij het Koerscafé. De voorwaarden en meer informatie over DX Adventurepark vind je hier.

DX Adventurepark
Kids Boulderhal

Kids Boulderhal


In het achterste deel van het Koerscafé vind je vanaf het voorjaar van 2021 onze binnenspeeltuin met Kids Boulderhal! Vanuit het café loop je de boulderhal binnen. Maar wat is boulderen? Boulderen is het klimmen van korte routes op lage blokken of wanden. Je klimt zonder touwen, maar blijft laag bij de grond. Op de grond liggen dikke matten voor een zachte landing. De boulderhal heeft een maximale klimhoogte van 2,5 meter en is daarom geschikt voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. Om te klimmen reserveer je vooraf je plekje via de camping app. Meld je voor je gaat klimmen altijd bij de balie van het Koerscafé. Een uur klimmen kost €3,00.

Camping met strand en zwembad


Zo lig je op je luchtbed in je tent, en 5 minuten later dobber je op het helderblauwe water van het Gasselterveld. Met de recreatieplas het Nije Hemelriekje en het Gasselterveld om de hoek is camping De Lente van Drenthe de ultieme bestemming voor waterratten. Liever geen zand tussen je tenen? Ga dan voor spetterplezier in ons buitenbad. Spring in het water op onze camping met zwembad.We hebben een bad van 1,40 m diep en een peuterbad van 0,5 m diep. Rondom de baden kan je relaxen op de ligweide.

Het zwembad is geopend van half mei t/m begin september, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Camping met strand en zwembad
Pumptrack

Pumptrack


Naast het zwembad vind je onze pumptrack op de camping. Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Een kruising tussen een BMX-baan en skatepark. De baan is geschikt voor crossfietsen, mountainbikes, stuntstepjes en skateboards. Het is een stoere en uitdagende speelplek voor kinderen en volwassenen die dol zijn op actie. Het dragen van een helm, goed schoeisel en voldoende bescherming is verplicht. Helmen en stuntsteps zijn vanaf de zomervakantie te huur bij het Koerscafé. De regels die van toepassing zijn op onze pumptrack vind je hier.

Mountainbikes huren/ clinics volgen


Vanaf ons Koerscafé biedt SoulRideMTB verschillende soorten mountainbikeclinics aan. Voor jezelf, voor gezinnen, families of bedrijven. Of je nu een beginner bent die kennis wil maken met mountainbiken of een ervaren enthousiasteling die meer uitdaging op de trails zoekt, ze bieden op alle niveaus toffe MTB-activiteiten. De gediplomeerde instructeurs nemen je mee voor een sportieve en gezellige clinic waarin we jou vaardiger maken op de mountainbike of we nemen je mee op een begeleidde MTB-tocht door de omgeving. De clinics zijn te boeken op aanvraag via soulridemtb.com

Wil je liever zelf op pad? Huur dan je mountainbike! Je vindt de fiets- en mountainbikeverhuur van Bike Assist op de camping, naast het Koerscafé. Let op, mountainbikes worden alleen op reservering verhuurd, dit kan je minimaal 24 uur van te voren doen op mtbverhuurdrenthe.nl. Ook voor stuststeps, e-bikes en e-bakfietsen kan je bij Bike Assist terecht.

Wist je dat we een Bike Cleaner hebben? Je vindt hem vooraan op de camping, naast de slagboom. Met de Bike Cleaner kunnen mountainbikers hun fiets gemakkelijk afspuiten na een tocht door het bos. Zo kan je met een schone fiets weer op pad.

Mountainbikes huren/ clinics volgen

Boek nu jouw vakantie!

Ben jij klaar voor een heerlijke strandvakantie of ben je op zoek naar een sportieve vakantiebestemming in de Drentse bossen? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op camping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin.

Makkelijk en snel online reserveren!