Wat kan je doen op de camping?

Op de Lente van Drenthe is vervelen geen optie. Het hele seizoen kan je sportief binnen spelen in onze Kids Boulderhal en crossen over de outdoor pumptrack. Vanaf juni plons je in ons openluchtzwembad en kan je een sprong van de schansen van DX Adventurepark wagen en tijdens alle vakanties staat het recreatieteam paraat met een bomvol activiteitenprogramma. Benieuwd naar nog meer avontuur? Lees dan verder.

Sport- en speelveld

Sport- en speelveld


Vanaf het voorjaar van 2021 ligt er naast het zwembad een nieuw sport- en speelveld voor eindeloos plezier. Roetsj van de kabelbaan, stunt op de pumptrack en trap een balletje in de voetbalkooi. Voor jong en oud is het GAME ON. Of je liever een smash maakt op het beachvolleyveld of een jeu de boulesbal werpt, het maakt ons niet uit: als je maar in beweging bent. 

DX Adventurepark


In 10 minuten loop je vanaf de camping naar ons waterpark DX Adventurepark, aan de oever van zwemplas Gasselterveld. Waag een sprong van de schans, lanceer iemand op de blob of huur een SUP voor een relaxte tocht over het meer. Sta je minimaal 5 nachten op de camping? Dan mag je gratis op het aquapark en krijg je korting op de schansen en de SUPs. Reserveren voor DX Adventurepark doe je vooraf bij het Koerscafé. De voorwaarden en meer informatie over DX Adventurepark vind je hier.

DX Adventurepark
Kids Boulderhal

Kids Boulderhal


In het achterste deel van het Koerscafé vind je vanaf het voorjaar van 2021 onze Kids Boulderhal! Vanuit het café loop je de boulderhal binnen. Maar wat is boulderen? Boulderen is het klimmen van korte routes op lage blokken of wanden. Je klimt zonder touwen, maar blijft laag bij de grond. Op de grond liggen dikke matten voor een zachte landing. De boulderhal heeft een maximale klimhoogte van 2,5 meter en is daarom geschikt voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. Om te klimmen reserveer je vooraf je plekje via de camping app. Meld je voor je gaat klimmen altijd bij de balie van het Koerscafé. Een uur klimmen kost €3,00.

Strand en zwembad


Zo lig je op je luchtbed in je tent, en 5 minuten later dobber je op het helderblauwe water van het Gasselterveld. Met de recreatieplas het Nije Hemelriekje en het Gasselterveld om de hoek is camping De Lente van Drenthe de ultieme bestemming voor waterratten. Liever geen zand tussen je tenen? Ga dan voor spetterplezier in ons buitenbad. We hebben een bad van 1,40 m diep en een peuterbad. Rondom de baden kan je relaxen op de ligweide.

Strand en zwembad
Pumptrack

Pumptrack


Naast het zwembad vind je onze pumptrack. Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Een kruising tussen een BMX-baan en skatepark. De baan is geschikt voor crossfietsen, mountainbikes, stuntstepjes en skateboards. Het is een stoere en uitdagende speelplek voor kinderen en volwassenen die dol zijn op actie. Het dragen van een helm, goed schoeisel en voldoende bescherming is verplicht. Helmen en stuntsteps zijn vanaf de zomervakantie te huur bij het Koerscafé. De regels die van toepassing zijn op onze pumptrack vind je hier.

Boek nu jouw vakantie!

Wil jij genieten van een actieve strandvakantie in Drenthe? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op familiecamping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos, met voldoende afstand kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin, allen voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. 

Makkelijk en snel online reserveren!