Ontdek Drenthe!

Vervelen? Dat doen we niet in Drenthe! In de omgeving van Gasselte zijn er tal van mogelijkheden om er zelf op uit te gaan. Op deze pagina lees je wat je met je eigen gezelschap kunt doen in de directe omgeving van De Lente van Drenthe. Wil je meer tips over wat je kunt doen tijdens je vakantie? Neem dan een kijkje bij onze blogs en onze pagina over dagattracties in de buurt.

Watersport

Watersport


Op 5 minuten lopen van de camping vind je twee grote zwemmeren; het Nije Hemelriek en het Gasselterveld. Overnacht op onze camping met zwemmeer om de hoek. Het Hemelriekje is de perfecte waterplas voor zwemplezier met het gezin. Het strand is overzichtelijk en loopt schuin af. Heel diep is het niet, want als volwassene kan je zelfs in het midden van de plas je hoofd makkelijk boven water houden. Bij het Gasselterveld is dit buiten de drijflijn niet het geval. Binnen aangegeven gebied kan je heerlijk zwemmen, maar buiten de lijn wordt het bijzonder diep. Dit meer is daardoor geschikt voor suppen, kanoën, lange afstand zwemmen en duiken. Ga hier alleen sporten met de juiste uitrusting. Gemotoriseerde boten zijn hier verboden. 

Pak de fiets!


Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland, een welverdiende titel. De Lente van Drenthe is startpunt van onze favoriete mountainbikeroute Gieten-Gasselte. En alleen al op de Hondsrug vind je nog 4 andere mountainbikeroutes die je allemaal met elkaar kunt verbinden. Doe jij het liever iets kalmer aan? Ontdek dan de mogelijkheden van knooppuntfietsen. Op 2 minuten fietsen vanaf de camping vind je knooppunt 61, jouw startpunt voor talloze fietsroutes. Bij het Koerscafé geven we je graag routetips. Ga je met kinderen op pad? Fiets dan kinderroute Steenmannetje op Fietse, waarbij je met een VR brilletje en fietsapp spelletjes moet oplossen tijdens de tocht door Drenthe. 

Pak de fiets!
Ontdek het bos

Ontdek het bos


Onze camping ligt aan de rand van boswachterij Gieten-Borger. Je kunt de bossen verkennen door zelf op pad te gaan, maar kunt ook kiezen voor al uitgezette wandelroutes. Vanaf het strand starten 3 routes, ben je nog niet uitgewandeld? Dan starten op 2 km vanaf de camping nog 3 routes en bij het Boomkroonpad (5km vanaf de camping) starten er 5, waarvan er zelfs een route langs een hunebed gaat. Voor nog meer wandel- en hardloopinspiratie heeft vast campinggast Nico Swart van leukeloopjes.nl nog 5 hardlooproutes vanaf de camping op een rij gezet in zijn gastblog

Ervaar écht Drenthe


Vergeet tijdens je vakantie in Drenthe vooral niet het échte Drenthe te ervaren. Bezoek de schaapskudde van Balloo, ga op zoek naar alle 52 hunebedden en proef de Drentse Heidekoek van Bakker Job uit Gieten. Ook een bezoekje aan monumentdorp Orvelte of brinkdorpen Exloo en Zuidlaren kunnen we je aanbevelen. Kom je naar Drenthe aan het einde van de zomer? Dan mag je een wandeling over de bloeiende Drentse heide niet overslaan. Overnacht je op Camping De lente van Drenthe dan ben je in no time in Borger en Zuidlaren en ook ligt onze camping dichtbij Assen en Groningen.

Ervaar écht Drenthe

Boek nu jouw vakantie!

Ben jij klaar voor een heerlijke strandvakantie of ben je op zoek naar een sportieve vakantiebestemming in de Drentse bossen? Reserveer je plekje op de Lente van Drenthe door online te boeken of te bellen naar 0599-564 333. Op camping de Lente van Drenthe kun je zorgeloos kamperen of overnachten in een safaritent, chalet of wood cabin.

Makkelijk en snel online reserveren!